Ledigheden blandt Præsteforeningens medlemmer er heldigvis lav. Men står du uden job, er vi klar med hjælp og rådgivning.
Ansøgninger til stillinger som sogne-, funktions- og institutionspræster stiles til Kirkeministeriet og sendes til biskoppen i det stift, hvor stillingen er opslået. Ansøgninger skal være biskoppen i hænde senest opslagets udløbsdag kl. 15.00.
Ansøgninger om konstitution i barselsvikariater eller i andre vikariater af under et års varighed stiles til biskoppen i det stift, hvor stillingen er opslået, og skal være biskoppen i hænde senest opslagets udløbsdag kl. 15.00.
Ansøgninger til stillinger som provst, domprovst eller værnsprovst stiles til Dronningen og indsendes til Kirkeministeriet, der skal have ansøgningen senest opslagets udløbsdag kl. 15.00.
Ansøgningen skal indeholde oplysninger om dit navn, bopæl, personnummer, telefonnummer samt eksamen (karakter) og eventuelle tidligere embeder. Har du ikke tidligere har været i embede, skal du vedlægge bekræftet afskrift af eksamensbevis, attest fra Pastoralseminariet.
Det er ikke en betingelse for at søge stilling, at undervisningen er afsluttet, men attesten fra Pastoralseminariet er en betingelse for at blive ordineret.
Ved indsendelse af ansøgning bedes det anført, om du ønsker ansøgningen retur. I modsat fald tilintetgøres ansøgningen med bilag en måned efter stillingens besættelse.
Ansøgere kan hente god vejledning i pjecen “Vejledning vedrørende Præsteansættelse”.
Det er kutyme at rette personlig henvendelse til biskoppen i det stift, hvor du søger stilling.
Præsteforeningen er en fagforening uden egen A-kasse. De fleste af vores medlemmer er også medlemmer af Akademikernes A-kasse, som vi samarbejder med.
Præsteforeningen har i samarbejde med Landsforeningen af Menighedsråd udarbejdet en guide til dig, der vil søge embede.
Vejledning vedrørende Præsteansættelse (PDF)
Opdateret februar 2021
Præsteforeningen har udarbejdet en tjekliste med oplysning om forskellige forhold, du skal være opmærksom på, når du søger embede som præst. Er du allerede præst, skal du være særlig opmærksom på dine lønforhold.
I forbindelse med Præsteforeningens møder for ledige har forskellige biskopper og provster givet en række gode råd til ansøgere til præstestillinger. Nogle af dem er gengivet her.
Udgifter i forbindelse med prøveprædiken/ansættelsessamtale afholdes af det pågældende menighedsråd.
Foreningen yder refusion af ledige medlemmers rejseudgifter i forbindelse med sonderingsbesøg m.v. i relation til jobsøgning i Danmark. Refusionen ydes efter ansøgning, når det dokumenteres, at der forgæves er søgt refusion i jobcenteret.
Yderligere betingelser skal være opfyldt:
Der ydes refusion svarende til rejsens pris med billigste offentlige transportmiddel, og der kan højest opnås refusion for tre rejser.
Hvis der foretages flere besøg på samme sonderingsrejse, er det alene vedrørende den fjerneste destination, der kan ydes refusion.
For at opnå refusion skal medlemmet søge derom til Præsteforeningens sekretariat, inden rejsen foretages.
Ansøgningen skal vedlægges:
Efter endt rejse refunderes godkendte rejseudgifter af Præsteforeningen. Den originale billet fremsendes.