Teologiske ressourcer

Teologisk tidsskrift og prædikenvejledninger

Som medlem modtager du en gang ugentligt Præsteforeningens Blad, som er det eneste faglige tidsskrift henvendt til teologer. Her på hjemmesides får du desuden adgang til et arkiv over 20 års udgivelser og til en stor samling prædikenvejledninger.

Ikke-medlemmer kan tegne abonnement på Præsteforeningens Blad. Det koster 1.570 kr. årligt.

Teologisk Bogklub

Teologisk Bogklub er et samarbejde mellem Eksistensen og Den danske Præsteforening. Bogklubben tilbyder teologisk og filosofisk litteratur med min. 25% rabat til landets præster og til dig, der interesserer dig for teologi i et professionelt øjemed. I Teologisk Bogklub bliver videnskabelige teologiske tekster nærlæst og taget detaljeret og fagligt hånd om.

Teologisk Bogklub

Teologisk Stat

Teologisk Stat rummer en fortegnelse over folkekirkens præsteembeder, opført stifts- og kirkevis. Desuden rummer den biografier over alle nulevende folkekirkepræster og teologiske kandidater.

Opslagsværket er i bogform, men der er også adgang til bogens oplysninger via hjemmesiden, hvis du køber bogen.

Udgifterne til anskaffelse af eksemplar til tjenstligt brug kan afholdes af kirke- eller præstegårdskassen.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Præsteforeningen på:
ddp@praesteforening.dk

– eller telefon 35 26 05 55.

UDSALGSPRIS: 250 kr. + 110 kr. i forsendelse
pr. stk. – dog uden adgang til den elektroniske udgave.

1523 sider. Pris 1.595 kr. inkl. forsendelse.
Med adgang til den elektroniske udgave.

Køb af bog og netadgang giver licens til én bruger.

Fra 1. januar 2013 opdateres sognedelen ikke længere.

Bestilling

Du bestiller Teologisk Stat ved at skrive til Præsteforeningens sekretariat ddp@praesteforening.dk

Adgang til online-udgaven af Teologisk Stat
Link til online-udgaven, hvor du kan logge ind.

Oplysninger til Teologisk Stat
Her finder du online-formular til oplysninger.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

E-mail: ddp@praesteforening.dk

Rabat på bøger fra eget forlag

Som medlem får du 25% rabat på foreningens bogudgivelser ved forudbetaling.

Alle Præsteforeningens bøger kan købes i boghandelen. Medlemmer af Præsteforeningen bestiller bøgerne med rabat ved at sende en mail til ddp@praesteforening.dk

Kald, kunst og Karnov – aspekter af den lutherske reformations virkningshistorie

Povl Götke (red.),  144 sider.

UDSALGSPRIS: 50,- inkl. forsendelse (pris i boghandlen 156,25).

Dorthe Jørgensen: Kaldet. Peter Thyssen: Kunsten. Uffe Østergård: Karnov. Anne Jøker: Folkekirken og styring i den offentlige sektor. Bogen har et sammenfattende og perspektiverende forord af Povl Götke.

Teologisk Stat – Kirkelig Håndbog 2009

UDSALGSPRIS: 250 kr. + 110 kr. i forsendelse
– dog uden adgang til den elektroniske udgave.

1523 sider. Pris 1.595 kr. inkl. forsendelse.
Med adgang til den elektroniske udgave.

10. udgave af den uundværlige guide til alt og alle i folkekirken. Opslagsværket er i bogform som hidtil, men som noget nyt er der adgang til bogens oplysninger via hjemmesiden for de, der køber bogen.

Køb af bog og netadgang giver licens til én bruger.

Fra 1. januar 2013 opdateres sognedelen ikke længere.

Teologisk Stat – Kirkelig Håndbog 2004 (inkl. CD-ROM)
Teologisk Stat – Kirkelig Håndbog 1989 og 1994

UDSALGSPRIS: 100 kr. pr. stk. + 110 kr. i forsendelse (Danmark),
(ved 3 bøger er forsendelsen 140 kr.).

En uundværlige guide til alt og alle i folkekirken. Med embedsbeskrivelser, biografier over alle nulevende danske teologer.

Arbejdet med konfirmander

153 sider.

UDSALGSPRIS: 50,- inkl. forsendelse (pris i boghandlen 218,75).

Ti teologiske essays med erfaringer, reflektioner og idéer – inspiration til arbejdet med konfirmander. Helle Poulsen: Den tolvårige Jesus – Pubertet og kristendom; Søren Hermansen og Per Jensen: “Mariehøns” – Erfaringer fra en konfirmandlejr; Claus Henry Olsen: Hvordan man overlever som konfirmandlærer; Jette Dahl: Den menneskelige og personlige udfordring; Karin Friis Plum: Dagens hemmelighed; Signe Voldby: At formidle kristendom til unge mennesker; Søren Hermansen og Per Jensen: At være et ekko; Helle Viuf: Tid til besindelse – nye veje i konfirmandarbejdet; Bodil Olesen: Den dybe sammenhæng; Johs Kühle: Kompetencegivende konfirmandundervisning.

Bogen er resultat af en teologisk essaykonkurrence i Præsteforeningens Blad, hvor tre af bidragene har været trykt.

Vejledning vedrørende Præsteansættelse

32 sider.

Medlemspris 35,- inkl. forsendelse (pris i boghandlen 43,75).

En praktisk håndbog i procedurerne omkring ansættelse af sognets nye præst. Hvad skal der gøres og hvordan griber vi det an? Udarbejdet i samarbejde mellem Landsforeningen af Menighedsråd og Præsteforeningen.

Er du studerende?

Som studerende kan du blive medlem af Præsteforeningen for bare 100 kroner om året.

Læs mere om fordelene under ‘Bliv medlem’

Salmebog - alter