Spar penge ved at samle din pension inden 1. oktober

Spar penge ved at samle din pension inden 1. oktober

Den 1. april fik du en ny pensionsordning i PFA. Der er derfor er der nogle ting, du skal tage stilling til. Blandt andet har du stadig en pensionsopsparing stående i Velliv. Den har du mulighed for at flytte over i din nye ordning i PFA. Hvis du gør det inden 1. oktober, dækker PFA eventuelle overførselsgebyrer på op til 1.900 kr.

Giv forsikringerne et tjek
Dine forsikringsdækninger har PFA så vidt muligt overført til dine nye forsikringer i PFA. MEN det er en god idé at kigge dem igennem, så du ved, hvordan du er dækket. Også her er 1. oktober en vigtig dato. Skal du have reguleret dine dækninger, kan du nemlig inden den 1. oktober 2019 gøre det uden at skulle afgive nye helbredsoplysninger.

Du kan overføre din opsparing og ændre dine forsikringsdækninger ved at ringe til PFA på 7080 8870 .

Se her, hvad du skal tænke over inden 1. oktober:


1. Hvad skal der ske med din nuværende opsparing?

Det er ofte en fordel at samle dine pensionsopsparinger. Det giver et godt overblik. Du kan typisk spare penge ved at samle dine administrationsomkostninger et sted. Hvis du overfører din opsparing til PFA inden den 1. oktober 2019, får du refunderet eventuelle overførselsgebyrer på op til 1.900 kr. Tilbuddet gælder både firmabetalte og private pensionsopsparinger.

2. Er de rette sikret, hvis der sker dig noget?
PFA udbetaler som udgangspunkt din livsforsikring (PFA Liv) og din opsparing til ”nærmeste pårørende”, hvis du dør før pensionsalderen. Derfor skal du tage stilling til, hvem der skal arve dine penge. Har du indsat en begunstiget i en tidligere ordning i Velliv, gælder den ikke for den nye ordning i PFA. Du skal derfor udfylde en ny begunstigelseserklæring på pfa.dk/begunstigelse.

Vil du vide mere?
Du kan læse mere om din ordning på pfa.dk/companies/ddp-doks/. På mitpfa.dk kan du se dine individuelle forsikringsdækninger og din opsparing. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til PFA Rådgivningscenter på 70 80 88 70.

x


Kategorier:
Løn og ansættelse